250 γραμμάρια νουντλς αυγού
3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
250 γραμμάρια μπρόκολο
250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
2 καρότα
5 κουταλιές της σούπας σάλτσα τεριγιάκι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα sweet chili
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Ε κ τ έ λ ε σ η
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές και λεπτές φέτες.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες και την πιπεριά σε μπαστουνάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπρόκολο και την πιπεριά. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον.
Προσθέτουμε τη σάλτσα τεριγιάκι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά,
και προσθέτουμε τη σάλτσα sweet chili.
Προσθέτουμε τα νουντλς (μαγειρεμένα, δείτε παρακάτω πώς) κι ανακατεύουμε τα υλικά.
Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, φιστίκια κάσιους και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (τα πράσινα φύλλα μόνο).
Σερβίρουμε αμέσως τα νουντλς σε τέσσερα μπολ.
Τρόπος μαγειρέματος νουντλς
Βράζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα νουντλς αυγού και βράζουμε 3 λεπτά.
Tα πιάνουμε με μία λαβίδα, και όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στο γουόκ με τα λαχανικά και το κοτόπουλο.