Μια umami βόλτα στα Εξάρχεια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια περιοχή του κέντρου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο γαστρονομικό όσο και ιστορικό- πολιτιστικό είναι και τα Εξάρχεια, που έχουν να μας πουν πολλά…

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Share
 

Ένα κρεοπωλείο για μερακλήδες στα Εξάρχεια

 

Το μαγαζί του Παναγιώτη είναι ο παράδεισος του κρεατοφάγου.

Και της ευκολίας στο μαγείρεμα.


Το αγαπημένο κρέας του Παναγιώτη είναι η προβατίνα. «Είναι το καλύτερο κόκκινο κρέας και αν το μαγειρέψεις σωστά δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο», λέει.

Επειδή όμως έπεσε πολύ κουβέντα και κρέας δεν είχαμε δει ακόμη ο Παναγιώτης με τους δύο συνεργάτες του αποφάσισαν να μας φτιάξουν δύο συνταγές για ταψάκι

-άλλο πράμα- και να μας δώσουν να τα ψήσουμε στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα στο grekamag.gr

Share
 

Έτοιμο το κοκορέτσι ! - Αθηνόραμα

 

 

 

Από οικογένεια κτηνοτρόφων της Αρκαδίας, που ξεχειμώνιαζαν τα κοπάδια τους στην Ερμιονίδα, ο Τάκης Μέλλος είναι πολύ νέος, αλλά φτάνει να επισκεφθείς το κρεοπωλείο του στα Εξάρχεια για να καταλάβεις πόσο αγαπάει τη δουλειά του και με πόσο κέφι την κάνει...

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Share
 

Μακαρονάδα με λουκάνικο και λευκό κρασί

 

 

Η μακαρονάδα της Πέμπτης: αντίδοτο στην κακοκαιρία της Αναστασία Λαμπρία στο bostanistas.gr

Ζουμερά, νόστιμα, θερμαντικά – τα καλά λουκάνικα, χειροποίητα, καθαρά, φροντισμένα μπορούν να μεταμορφωθούν από μεζεδάκι σε φαγητό αξιώσεων. Να χορτάσεις και να νιώσεις θαλπωρή. Από τότε που ανακάλυψα τα λουκάνικα του δικού μου χασάπη (ο περίφημος Τάκης Μέλλος της Καλλιδρομίου) φροντίζω να 'χω κάποιο από τα είδη που ετοιμάζει κρυμμένο στο ψυγείο μου για τις ώρες που πρέπει να φάμε μέσα σε ένα τέταρτο, ανταμώνοντας επιτέλους γύρω από το τραπέζι. Σήμερα θα τα τιμήσω με την μακαρονάδα της κακοκαιρίας....

Διαβάστε περισσότερα στο bostanistas.gr

Share
 

Κρεοπωλείο Τάκης Μέλλος - greektips.gr

 

 

 

 

Κατεβαίνεις, τον πιο όμορφο δρόμο των Εξαρχείων, την Καλλιδρομίου και στο αριστερό σου χέρι συναντάς το μίνιμαλ χασάπικο του Τάκη με τις θεότρελες πολύχρωμες λεπτομέρειες. Η γκάμα του μεγάλη, πέραν των γνωστών: Κορώνες αρνίσιες, γίδα. οσομπούκο γαρδουμπάκια, κοκκόρια και καπόνια, διάφορα μπιφτέκια, σουβλάκια, πανέ, λουκάνικα, κρέατα μαριναρισμένα ή καρυκευμένα, ρολά και προϊόντα παρασκευασμένα από τον ίδιο, έτοιμα για ψήσιμο....

 

Διαβάστε περισσότερα... στο greektips.gr

Share
 

Ερωτικός μετανάστης στα Εξάρχεια

 

 

Ένα success story εν μέσω κρίσης, στον αριθμό 91 της Καλλιδρομίου.

 

Ο Παναγιώτης Μέλλος είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση μετανάστη. Όχι οικονομικός, όχι πολιτικός, αλλά ερωτικός. Γεννημένος το 1982 στο Βαλτέτσι της Αρκαδίας και έχοντας ζήσει ως μέλος οικογένειας κτηνοτρόφων μια ζωή νομαδική -από το βουνό στη θάλασσα και αντίστροφα- κατέληξε εντέλει να ριζώνει στην Αθήνα το 2007 για χάρη μιας γυναίκας, της συζύγου του. Αλλά και να χτίζει, παρά τις όποιες δυσκολίες, μια κερδοφόρα επιχείρηση, αποδεικνύοντας πως οι άνθρωποι με ιδέες έξυπνες και φρέσκες μπορούν να τα καταφέρουν ανεξάρτητα από τις εποχές.

 

Διαβάστε περισσότερα στο OUGH.gr

 

 

 

 

 


Share
 

Μαγειρίτσα, γαρδουμπάκια και αναστάσιμα φιλιά!

 

 

 

Ψιλοκόβουμε συκωταριά και τα συναφή, καθαρίζουμε καλά με καλαμάκι και πλένουμε τα έντερα ή τα προμηθευόμαστε από τον Τάκη Μέλλο που μας τα δίνει ωραιότερα καθαρισμένα και κομμένα κι έτσι απαλλασσόμαστε από τη «βρόμικη» δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα στο BOSTANISTAS

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Στο κρεοπωλείο Μέλλος για λουκάνικα

 

 

 

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έρχεται στα Εξάρχεια, μπαίνει στο κρεοπωλείο μας στην Καλλιδρομίου και φτιάχνουμε μαζί τα παραδοσιακά μας λουκάνικα, διάσημα πλέον για τη νοστιμιά και την ασυναγώνιστη γεύση τους.

Δείτε το VIDEO στο PROTAGON.gr

 

 

 

 

 

Share
 

Τσικνοπέμπτη στου Τάκη, στην Καλλιδρομίου

 

 

Κατεβαίνεις την Καλλιδρομίου και πέφτεις πάνω του. Στο αριστερό σου χέρι, μετά το Παρασκήνιο, στην κατηφόρα. Το μίνιμαλ χασάπικο του Τάκη με τις θεατράλε πολύχρωμες λεπτομέρειες. Ούτε αίματα, ούτε μυρωδιές. Την πρώτη φορά που μπήκα ήταν με τον Σκαρμούτσο, ήθελε να μάθει πώς φτιάχνει τα χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι.

Διαβάστε περισσότερα στο BOSTANISTAS, από τη Λίνα Παπαδάκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 

Όλα για την υγεία μου... και για το κρέας.

 

 

Στην εκπομπή του mega ο Παναγιώτης Μέλλος μιλά για το κρέας

και για τις κατάλληλες επιλογές ώστε να φροντίζουμε την υγεία μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Share
 

Ο Γαστρονόμος γράφει για το κρεοπωλείο μας

 

 

 

Ο Γαστρονόμος μιλά για το κρεοπωλείο μας και τις ιδιαίτερες παρασκευές μας. Αναφέρει τις ειδικές παραγγελίες και τα εκλεκτά μας κρέατα αλλά και την εξυπηρέτηση των πελατών μας κατ' οίκον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Share
 

Περιοδικό OUGH

 

 

 

Μιλάει για την προσωπική πορεία του Παναγιώτη Μέλλου, το κρεοπωλείο και εκείνος μας

μαθαίνει μυστικά για μοναδικά λουκάνικα.

Share
 

Ιστορίες επιτυχίας για το κρεοπωλείο μας

 

 

 

 

Η εφημερίδα "Εργασία Τώρα" γράφει για το κρεοπωλείο μας στη στήλη Ιστορίες Επιτυχίας.

"Δίνω πάντα φρέσκο κρέας και λέω την αλήθεια στον κόσμο".

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Share
 


Νέα Προϊόντα