Τάρτα με κρεμμύδια και αρνίσια γλυκάδια

 

Υλικά για τη ζύμη

αλεύρι σκληρό: 150 γρ.

βούτυρο: 40 γρ.

ελαιόλαδο: 40 ml

νερό: 7 κουταλιές της σούπας, ζεστό

αλάτι: λίγο

Υλικά για τη γέμιση

1 ½ κιλό γλυκάδια αρνίσια

150 ml ελαιόλαδο

2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά

1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο ξερό και 2 κλωνάρια επιπλέον

100 γρ. κεφαλογραβιέρα

3 αυγά χτυπημένα

λίγο αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 μικρή ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη

30 γρ. σταφίδες μαύρες

30 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

1 λίτρο γάλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τα γλυκάδια από την προηγούμενη ημέρα. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και, αφού τα ξεπλύνετε καλά,

τα βάζετε σε ένα σκεύος με το γάλα και 2 κλωνάρια φασκόμηλο. Τα αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Την επόμενη ημέρα ετοιμάζετε το ζυμάρι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

Το κάνετε μια μπάλα, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

Μόλις είναι έτοιμο, αλευρώνετε μια επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο πάχους 4 χιλιοστών.

Λαδώνετε μια φόρμα τάρτας 22 εκ. και βάζετε μέσα το ζυμάρι. Απλώνετε μέσα το φύλλο,

ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά στα τοιχώματα, το κολλάτε και κόβετε ό,τι περισσεύει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τα γλυκάδια, αφού τα σουρώσετε από το γάλα, και σοτάρετε για 5-6 λεπτά.

Ρίχνετε το τζίντζερ και το τριμμένο φασκόμηλο. Σοτάρετε για περίπου 4-5 λεπτά ακόμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα αυγά, την κεφαλογραβιέρα τριμμένη, το κουκουνάρι και τις σταφίδες.

Γεμίζετε την τάρτα και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς C.

http://www.icookgreek.com

Share
 

Νέα Προϊόντα