Γεμιστές χοιρινές μπριζόλες με προσούτο και μπρι

 

Για τις μπριζόλες

2 χοντρές χοιρινές μπριζόλες κόντρα με κόκαλο

αλάτι

πιπέρι

100 γρ. τυρί μπρι (brie)

4 φέτες προσούτο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τις πατάτες

3 μέτριες πατάτες βρασμένες

10 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα

2 κλωνάρια δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα

2 κ.σ. βούτυρο

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για τις μπριζόλες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.

Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού χαράζουμε οριζόντια τις μπριζόλες στη μεριά του λίπους

και δημιουργούμε από μία «τσέπη».

Αλατοπιπερώνουμε τις «τσέπες» αυτές και στη συνέχεια γεμίζουμε με το μισό τυρί σε χοντρές φέτες

και το μισό προσούτο σε κάθε μπριζόλα.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τις μπριζόλες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.

Για τις πατάτες

Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και όσο ακόμα είναι ζεστές τις σπάμε με ένα πιρούνι ελαφρά.

Θέλουμε να έχουμε μεγάλα κομμάτια, οπότε δεν τις σπάμε πολύ.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε στις πατάτες, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά,

ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τις μπριζόλες.

https://akispetretzikis.com/el/categories/kreas/gemistes-choirines-mprizoles-me-prosouto-kai-mpri

 

Share
 

Νέα Προϊόντα