Carpaccio με μοσχάρι και κολοκύθι

 

200 gr μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

2 κολοκυθάκια

½ κ.σ. λιωμένη λιαστή ντομάτα

1 αχλάδι, κομμένο σε μικρούς κύβους

12 λεπτές νιφάδες παρμεζάνας

2 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το ένα κολοκυθάκι και το τρίβουμε στον τρίφτη.

Πιέζουμε σφιχτά με τις παλάμες μας για να φύγει το νερό.

Ανακατεύουμε το τριμμένο κολοκυθάκι μαζί με τη μισή ποσότητα της μουστάρδας,

τη λιαστή ντομάτα και το αλατοπίπερο.

Χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο, κόβουμε το άλλο κολοκυθάκι σε 4 λεπτές λωρίδες.

Ζεματίζουμε τις φέτες για 3 λεπτά και έπειτα τις βυθίζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.

Αφαιρούμε από το νερό και μόλις στεγνώσουν απλώνουμε μια λεπτή στρώση μουστάρδας,

μία κ.γ. από το μείγμα με το τριμμένο κολοκύθι, και τυλίγουμε τη φέτα σε ρολάκι.

Καλύπτουμε με μία λωρίδα από το μοσχαρίσιο φιλέτο, λίγες νιφάδες παρμεζάνας,

4 μικρούς κύβους αχλάδι, και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

 

Share
 

Νέα Προϊόντα