Χοιρινό - Ψαρονέφρι (Ελληνικό)

 

Το χοιρινό κρέας είναι πλέον μέρος της καθημερινής μας διατροφής λόγω της υψηλής  περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες και αμινοξέα. Ακόμη με κομμάτια εύγευστα αλλά και χαμηλά σε λιπαρά παίζει σημαντικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή.

Από τα πιο εκλεκτά τεμάχια του χοιρινού, βρίσκεται στο εσωτερικό μέρος της σπονδυλικής στήλης της οσφυϊκής χώρας. Συχνά παρασκευάζεται σε ψητό «κορόνα», δηλαδή με τα παϊδάκια κομμένα και δεμένα.

 

Καλό είναι να μαρινάρεται πριν από το ψήσιμο για να... αποκτά γευστικό χρώμα.

Share
 

Νέα Προϊόντα