Χοιρινό - Σπαλομπριζόλα

 

Το χοιρινό κρέας είναι πλέον μέρος της καθημερινής διατροφής μας λόγω της υψηλής  περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες και αμινοξέα. Ακόμη με κομμάτια εύγευστα αλλά και χαμηλά σε λιπαρά παίζει σημαντικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή.

 

Η χοιρινή σπαλομπριζόλα βγαίνει από τη ραχοκοκαλιά. Μια χοιρινή μπριζόλα μπορεί να περιέχει από 0,8% έως 4,1% λίπος. Και όσο περισσότερο λίπος περιέχει τόσο πιο τρυφερή αλλά και πιο νόστιμη θα είναι.

 

Οι περισσότεροι σεφ καταφεύγουν στο μαρινάρισμά τους. Για κάθε κιλό χοιρινού βάζουν σ' ένα μπολ: 1/2 φλ. τσ. ξίδι, 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη, 2 κ.γ. αλάτι, τα μυρωδικά που θέλουμε και προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθεί το κρέας. Ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε το κρέας μέσα σ' αυτό για 24-48 ώρες στο ψυγείο.

Share
 

Νέα Προϊόντα