Κρέας άγριο/κυνήγι - Κουνέλι Ιταλίας

 

Καλοκαιρινό κουνέλι με μελιτζάνες

1 κουνέλι

1 ποτήρι κρασί λευκό

2 κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

½ κούπα λάδι

2 κιλά μελιτζάνες μακριές

400 γρ. ντομάτα (κονσέρβα)

Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες (ζητήστε στο κρεοπωλείο μας να σας το κόψουμε μερίδες). Το μαρινάρουμε με το κρασί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι για 24 ώρες. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε χονδρές ροδέλες και τις τηγανίζουμε ελαφρώς. Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο. Σ’ ένα κατσαρολάκι δένουμε τη μαρινάδα με τις ντομάτες. Σ΄ένα ταψάκι βάζουμε το κρέας, τις μελιτζάνες και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Τα ψήνουμε για 1:30 ώρα στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.


Συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή ρύζι.

Share
 

Νέα Προϊόντα